Ciderproduktion

Med ett så bra äppelår som i år måste man göra cider. Kort beskrivning av processen:
Tvätt av äpplen, dela och sedan rätt i den nya fruktkrossen. ( 600kg/tim har den som kapacitet så det är inte maskinen som är den begränsande faktorn.)

Koppla in fruktpressen till en lämplig vattenslang, fyll i de krossade äpplena, skruva på locket på pressen. Sätt under en hink för musten och koppla på vattnet. Vänta en liten stund, sen är det klart för att hälla på cidertanken. Inga tillsatser krävs, men man kan skynda på genom att lägga i ett halv paket jäst till 40 l must. Sen skall det stå minst 6 månader.

Hinkar med pressade kakor. Bra att ge till hönorna eller fåglar.

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + fem =