Prästgårdsdagis fick hålla öppet även om köksrenoveringen pågick. Efter den första turen till snickeriet för att hämta skåpen, kunde barnen Eiman leka glatt i och med skåpen.
Och för att kunna laga även den enklaste mat var vi tvungna att göra det ute i bakstugan. Här har vi gräddat våfflor. Väldigt kul att sitta i den gamla skolbänken och äta våfflor tyckte Leija och Anton.
Arbetet fortskrider och man kan se på bilden att det också blev en del kompletteringar av pärlspont på väggarna. De flesta skåpen kunde Kjell sätta upp själv, men för hörnskåpet och några av de största skåpen då fick kompisen Karl-Olof rycka ut. Eftersom det inte finns några räta vinklar eller raka väggar så krävdes lite extra planering och list (tänk alltså). Eftersom golvet var nylagt och ganska bra i vatten, så fick det bli referenspunkten för hela skåpbygget. 50-talet kilar i varierande tjocklek tillverkades i verkstaden. Kilarna användes för att rikta upp skåpen i ”vatten och lod”. Avståndet till taket fick bli som det blev -utgående från referenssystemet- och det kom att variera från 0 till 7 cm.
Bilden nedan visar hur den västra väggen blev när allt var klart. Beträffande val av kulör på skåpen hade vi innan provmålat med 5 olika nyanser på de gamla skåpsluckorna. Vi fastnade till slut på tonad vit, för då vet man att det går att kombinera med nästa alla kulörer. Så när det blev dax att bestämma vilka bänkar vi skulle ha – och kandidaterna var marmor, granit och ek- så blev det ganska enkelt att bestämma ek. Det blev sammanlagt 550 cm ekbänk med den nya layouten i köket. Ljuset är dimbara LED lampor som sitter i en tunn (färdigmålad) list under alla skåp. Sammanlagt 16 lampor.