Golvet

Efter att tagit bort alla underskåp, spis, fläkt, maskiner, mm. tog vi bort det gamla golvet. Ja, det var inte så gammalt och fint att det var värt att spara. Och så blev det aktuellt att besluta huruvida vi skulle byta de gamla kopparledningarna från 1964 eller ej. För om de skulle bytas måste hela golvet rivas upp och då faller alternativet att lägga ett tunt ekgolv ovanpå det gamla brädgolvet bort. Och skälet till det är att det inte skulle gå att återlägga det gamla och få det tillräckligt plant.
Gamla vattenledningar
Beslutet blev att byta vattenledningarna och köpa nytt homogent furugolv. Men innan det kunde läggas måste det ligga inne och få samma temperatur och fuktighet som huset. Vi lät det ligga i vardagsrummet i 10 dagar. Under tiden passade vi på att byta ut alla elledningar i köket och förla de i golvet istället för i skenor längs taket. Till el- och rör-arbetet anlitade vi fackfolk.
Nya elledningar
Ett annat känt problem -att det varit väldigt kallt på golvet på den östra sidan- kunde  lösas. Vi hittade ett slukhål!
Slukhål Intill ett gammalt avloppsrör som hade lämnats kvar vid den senaste köksrenoveringen (1964 alltså), fann vi ett väldigt stort tomrum. Inte undra på att golvet blev kallt. Kall luft hade kunnat strömma genom grundstenarna och rakt in under plankgolvet. Hålet fylldes först med några hinkar sand och torr jord, därefter på med tjock isolering.
2 veckor senare är det nya furugolvet lagt och målat 4 gånger.
Golvet klart
D
et blev nu hög tid att söka och besluta om div produkter, bla. ny kyl och frys. I slutet av september hämtade vi också den första leveransen av köksmöblerna. Det blev trångt i köket.
Skåp o frys mm

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =