Ommålning av huset

Efter 14-15 år är det dax att måla om huset. Vi började med att ta ner vinrankan på södersidan. Först lite försiktigt, men vartefter insåg vi att det är lika bra att ta bort den helt. Vi hinner ändå inte ta var på eventuella druvor-om det blev några kvar efter koltrastarna .

Vi insåg dessutom att vi inte skulle orka med att måla hela huset själva. Bokning av skylift och målare blev första steget, därefter köp av flera provburkar med färg. Till slut kunde vi enas att byta från demigul till antikgul.
Tvätt, skrapning och grundmålning tog bara ett par dagar med hjälp av målaren och en skylift. (På höger i bilden syns lite av provmålningen och man kan också se den ursprungliga röda falufärgen komma fram här och var. )

Vi passade på att spruta algborttagningsmedel när vi ändå hade tillgång till en skylift. ( Det är målaren som syns på bilden).
Ibland blev det stege för att komma åt ordentligt. På norrsidan räckte inte den skylift som vi först hyrt- som nådde 9,5 m- så Kjell fick åka och byta till en större modell som klarade 11,5 m.

På södersidan tog vi ner hela systemet med stuprör och rännor för att lättare komma åt. Vi målade om de delar som var hela men vi köpte nya rännkrokar.

Så här blev resultatet till slut.

Sen blev det en hel del efterarbete, såsom att byta ut delar som var dåliga, röja upp och laga gräsmattan som blev illa åtgången av den tunga skyliften. Bilden nedan visar nordöstra väggen där en vattbräda behövdes byta. Man kan också se lagningen från förra gången vi målade om då en mycket större del fick bytas ut.Den gången löstes det med att bara byta ut de nedersta delarna och insättning av ett överbleck. Denna delen av huset syns inte bakom alla syrener.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + tolv =