Skördetid, ny dörr, vedförråd, utedass, dammprojeket och dagmorfar.

Som rubriken antyder så innehöll september allt möjligt. Vi följer med stort nöje TV serien 100% bonde för vi ser många likheter med vårat 100% prästgårdsförvaltarskap.

Det gäller att lägga upp jobbet smart. När vi exempelvis gräver upp delara av den stora gräsmattan, så har vi redan bestämt var jord och grästorver skall ligga. Nackdelen blir ibland att det blir väldigt långa arbetskedjor. Först det, sedan det för att sedan kunna göra det, men innan så måste det göras   etc.

Det har blivit en tradition att döttrar och svärsöner sluter upp för att skörda äpplen och så här kan det se ut ( med lite extra inköpta purjolökar för vinterbehovet):

En solig september eftermiddag fick det gamla utedasset – som åkte ut från uthuset i samband med installation av en spånsug- en riktig uteplats uppe i skogen. Men skall det verkligen användas, ja fast till vad ? Barnbarnet Ludvig hittade genast på en lek.

I samma del av trädgården byggde vi ett vedförråd. Nu när vi har både kakelugn och bakugn måste vi ju ha ved och den skall förvaras någonstans.

och så blev det. Allt byggt med återanvänt material.

Augusti 2010 beställde vi en ny ytterdörr. Den anlände strax efter första snön och köldknäppen i november, så därför blev det inget dörrbyte. Våren 2011 såg lovande ut, men då fick Kjell en yrkessakada, en sk. mustumme. Detta efter en allt för intensiv period av excel programmering. Konvalescenstid = 5 månader.  Sen kom den långa och intensiva regnperioden, men i slutet av september blev det 2-3 soliga dagar och då …

En halv dags förberedelser, 1 dag för att ta ut dörren och sätta in den nya fram tills att det gick att låsa dörren för natten.

Dag3 drevning och tillverkning av lister och foder. Grundmålning.

Dag 4 görs 1:a målningen av nya delar. Dag 5 2:a målningen samt viss finjustering och så här blev det ..

Och vid dammen kan man alltid lägga lite tid. Här en vy efter att den nya ”strandpromenaden” var klar.

Men den måste ju användas också-bryggan alltså. En fredag, då dagmorfar verksamheten pågår kan det se ut så här ..

Det här inlägget postades i Huset, Trädgård, Utvändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 18 =