Växthusprojekt

I april beställde Kjell ett växthus för placering mot vägg. Projektet blev både större, längre och svårare än beräknat. Fast det är ju inte en nyhet när det gäller projekt på prästgården. Här följer i steg en kort redogörelse.

Först behövde jag flytta på kycklinghuset och kompostlådan. Därefter mätning och grävning för grunden. När väl stommen till växthuset var monterat (med hjälp av Kerstin o Mikael) provades huset på plats. Överraskning 1: jag hade inte räknat med att takfönstret skulle sitta längst upp mot taket. Det visade sig att stuprännan för uthuset tog emot. Grunden fick flyttas ut – mer grävning alltså- och ett ”liv” fick byggas till för att växthuset skulle komma ut 35 cm frän väggen. Det stora växthuset fick bli en temporär snickarverkstad.

För att få plats med växthuset under taket på uthuset var vi tvungna att sänka marknivån med 30 cm. Detta innebar grävning och transport av ca. 3 m3 jord. Det tog lite mer än en eftermiddag. Tur att vädret var varm och soligt under denna tid.

Överraskning 2: I marken fanns en gammal grund från ett tidigt bygge av ett uthus. Det blev till att beställa nya bergborr och stenkilar. Många borrhål och stenar blev det.
Efter målning av husvägg och montering av glas så var det klart. I stället för 7,8 m2 blev det färdiga växthuset 10 m2 p.g.a.. av utflyttningen från väggen.

Därefter borttag av rabatt längs det stora växthuset, utflyttning av hönsgården med nya stolpar och hönsnät, ihopsättning av kycklinghuset, så blev det klart – några veckor efter start.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =