Det stora ommålningsprojektet

Startade i juni 2008 med att vi tittade oss noga omkring för att upptäcka om vi såg några fina hus, dvs med bra färger och snygg komposition. Efter mycket funderingar bestämde vi oss för att gå på någon gul nyans med varmvitt på snickerier. Fem olika gula provmålningsburkar införskaffades och provmålningen sattes igång. Vi startade med den södra gaveln. Bilden visar hur flera medlemmar av familjen engagerades i målningsarbetet.

södergavel påbörjas juli 2008

Ställningen som vi använder är köpt och består av tre moduler, vilket ger en total arbetshöjd om  7,5 – 8m. Vi har också extra stödben som är bra att använda om underlaget inte är helt plant. Det går även att sätta fast ställningen i vägen m.h.a. en arm med krok på. Kostar totalt ca. 10.000 SEK. Mycket pengar, men det har man igen i det långa loppet!

Kjell fick ta hand om alla fönster. Avkittning, kittning, byte av en del rutor samt  slipning tog ca. tre dagar/fönsterluft. Fast i den tiden ingår ”slaktning” av gamla fönster för att komma åt gamla fönsterglas. Helst skall de vara munblåsta för att passa in i stilen.

fönsterrenovering ute i det fria

Arbetet fortskrider. Observera den gula trycksprutan på balkongen. Den användes för att spruta på ”mirakelmedel”.  Vet ej vad det heter, om det nu har något produktnamn. Sprutade direkt på väggen, väntade fem minuter, spolade av och allt blev rent.

det går framåt

Och så här blev det. Nu har vinrankan blivit rest och fastsatt mot  sin ram runt tvättstugefönstret (nere till vänster).

sodra-gaveln-fardig

Det här inlägget postades i Utvändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 14 =