Det stora projektet har startat.

Det som vi pratat om, inhämtat kunskap från andra liknande projekt och planerat för i 3-4 år. Nu har det startat, renovering av köket! ( Blogginlägg september 2009 visar hur köket  såg ut innan.) Men som alltid krävs en del andra förberedelser för att komma igång på allvar. Eftersom vi ändrar utformningen av köket något måste vi först ändra så att dörren, från det kombinerade sy-, lek- och vilo-rum, i framtiden går in detta rum istället som hittills in i köket. Och när vi ändå höll på så gjorde vi golvet samtidigt. Vi flyttar ut syavdelningen till Karins gamla skrivbordsplats i kontoret. Karin är ju pensionär, så något skrivbord behövs ej. Ja det blev en hel del flyttaktivitetet som följd av detta. Riva hyllor, bygga upp nya, flytta alla sygrejer, ta bord Karins alla gamla skolprylar, etc,
lekrumsgolvet_innan

 

 

 

För att få loss de gamla golvlisterna- som är minst 120 år- kan det vara klokt att slå i kilar så att listerna inte spricker. För torra är dom och fastslagna med smidda 4 tums spik.
golvlister
lekrumsgolvet_innan

När plastmatta och masonitskivor tagits bort kom det fram ett ganska bra trägolv.lekrumsgolvet_slipat

Lite slipning och golvet var klart för målning. Så här blev det!
lekrumsgolvet_klart
Albin tittar på när de gamla golvlisterna sätts tillbaks.

När det var dax för rivning av taket i köket kallades Anders in för tjänstgöring. Han är lång och stark.  Här en stilstudie, Kjell får arbeta från en pall medan Anders står stadigt på golvet. Det som dock inte syns på denna bilden är när Anders får tag på det stora spettet och drar ner taket i några raska tag. Det var kul, tyckte Anders!
taket rives

Mormor som passar Albin under tiden, fixar ett mellanmål. Enkelt porslin är det som gäller. Endast handdisk är tillgänglig fr.o.m nu och ca. 3 månader framöver.
Albin äter
Efter rivning av massonit tog vi ner själva undertaket.
Det gamla taket
Drygt 220 lpm virke som ställdes utanför köksaltanen.
virkesupplag

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 6 =