Gummibåt, väghyvel, trappa, dränering och vägg

En solig dag i slutet på juli när barnen Eiman var och hälsade på, tog dom fram den nästan 30 år gamla gummibåten. Den fungerade uppenbarligen fortfarande. Turen skedde i prästgårdsdammen. Kul va!2013_juli_ den gamla gummibåten
Efter en lång torkperiod var det läge att gräva färdigt för en ny dränering för dagvattnet. Det gamla tegelrörssystemet var helt igensatt av rötter från buskar och träd som vuxit till sig med åren. Ja, det går lättare att gräva när det är torrt i diket alltså! Nu blev det hela plaströr med en liten inspektionsbrunn vid tomtgränsen.
2013_aug_dräneringsbrunn
Ett annat litet projekt som har varit aktuellt ett tag var att byta ut rullgruset på uppfartsvägen mot rött 0-16 mm grus. För att ta bort det gamla gruset satte Anders- som var behjälplig i detta arbetet- och Kjell på snöbladet på traktorn och körde ihop gruset. Fungerade kanon!
2013_08_15_Väghyvel
Resten av gruset tippades av vid den blivande car-port uppfarten. Även där fungerade snöbladet väldigt fint för att jämna ut.
2013_aug_grushög
Och så blev äntligen bottensyllen i nordvästra hörnet av huset åtgärdad.
Så här såg det ut innan klädselbrädor kom på.
2013_aug_nordvästra sidan lagas
Som synes är de gamla klädselbrädorna avsågade och ett överbläck har stoppats in. Varför då kanske någon undrar? Jo, de gamla brädorna,  ca. 4.20 långa och som täckte hela väggen, var av utmärkt kvalite och skulle vara svåra att ersätta, därav denna kompromiss. Bläcket för att få en helt vattentät övergång. Nedre delen av väggen ligger dessutom dåld bakom växter. Vidare i processen ..
2013_aug_väggen snart klar
Byggställningen kom åter till användning när det blev dax för tvättning och målning av väggen. (Allt annat på huset blev färdigmålat för 3 år sedan.)
2013_aug_väggen tvättas
O
ch så här blev det!
2013_aug_väggen klar

 

Det här inlägget postades i Huset, Trädgård, Utvändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 9 =