Högsommar

Först ut att skörda är hallon. Vi plockar nästan varje dag. Näst i tur blev det surkörsbär och i år blev det relativt mycket. Vi gjorde marmelad och körsbärsvin.

Och sen håller skördearbetet på hela sommaren och hösten. Se senare inlägg.
Projektarbeten fortsätter med ett nytt garagetält. I takt med att fler maskiner och hjälpmedel inköps måste vi skapa plats för vinterförvaring. Det gamla tog bort.

Ny kulvertering av diket samt 20-talet skottkärror med jord, grus och sand behövdes för att fylla upp och skapa en större plats. Det nya garagetältet mäter 360 x 600 cm. Ny plats för buskar och grenar som skall flisas anordnades bredvis tältet och bakom den (dolt) blev det en ny plats för flisning.

Och så blev det en ny ”plåtlåda”, dvs. ett ställe där vi samlar buskar och träd för att underlätta gräsklippning och rensningsarbetet. Under sommaren fick vi äntligen tag på 1,5 mm plåt som var tillskuren i 25 cm breda och 250 cm långa bitar. Totalt köpte vi 65 m, bra att ha för framtida projekt. Det går alldeles utmärkt att klippa till en kort bit plåt och sätta bakom skarvarna och poppnita ihop.

Och som förberedelse inför den stora sylt och marmelad säsongen städade vi i matkällaren.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − två =