Projektarbeten efter snön

I slutet på februari var snösituationen under kontroll, så då kunde Kjell  fortsätta med diverse projekt. Här följer en kort sammanfattning:

Köket blev så här fint! Mycket lyckat tycker vi, ja faktiskt över förväntan. Så kan det gå när några kokboksfunderingar blev till ett rejält facelift av hela köket.  Av en äldre snickare – boende i Kode – har vi fått bekräftat att panelväggen i köket gömdes bakom tjock masonit i slutet på 1930-talet, i samband med elektrifieringen av prästgården.

Kammaren. Här visas läget som det såg ut i början av mars 2010. Taket och yttervägar har fått vindpapp. Taket är  isolerat, så ovanpå det blev det byggplast. Överst pärlspont i gammal stil.

Nu får det vara slut på kylan, i varje fall i snickarverkstaden. Det har inte alltid varit så roligt i vinter att gå ut till verkstaden och jobba med maskiner och verktyg som är sådär 2-4 grader. Nu är en luft/luft värmepump inköpt och installerad. Den står på underhållsvärme 10 grader när ingen är där. Sen kan man på några minuter höja värmen till behagliga 16-18 eller vad man nu ställer in. Pumpen skall klara av en byggyta på 120m² så den kommer att räcka för verkstaden med sina 30m².

Men för att inte all go värme skall försvinna ut igen blev det till att isolera grundmuren med frigolit och klä in med liggande råspont. Och för att göra det riktigt så innebar det att Kjell fick såga upp lite i golvet längs muren. Ja så gick det ett par dar på detta! Men så fint och varmt det blev!

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − femton =