Lite sommarprojekt

Med stor förväntan på sommaren 2013 tog vi oss an en ommålning av köksdörren. Kjell slipade o Karin målade. Så här blev det, dvs. samma gröna färg som den nya dubbeldörren som vi satte in förra året.
2013_juli_köksdörren
2013_juli_Köksdörren ommålad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den varma sommaren medförde att körsbären mognade tidigt. Och mycket blev det. Vi hann väl skörda 30%.
2013-juli_Karin plockar körsbär
Och som synes går det alldeles utmärkt att använda en byggställning för att skörda i höga träd.
När det var som varmast passade Kjell på att jobba inomhus, där det var något svalare. Målet denna gång var att renovera det norra sovrummet. Slipning av brädgolv, lister och  2013_juli_Norra rummet slipat o klart
tapeter är ju en tråkig men nödvändig åtgärd. Här syns också reslutat av en första provmålning av golvet. För första gången använde vi förklistrade tapeter. Det var mycket kladd o jobb med den typen av tapeter. Jag (Kjell) kan rekommendera att använda 2 bord vid användning av förklistrade tapeter. Ett tapetbord för att mäta och skära till, ytterligare2013_juli_Tapetsering i norra rummet ett för att lägga upp de våta tapetvåderna. Gärna ett 3:e bord för balja med vatten. Som synes hade jag bara ett bord. Det blev att kröka på ryggen många gånger.
Så här blev det färdiga rummet. Med nymåladat element och möbler. (Köpta som omålade trämöbler på IKEA). Nya gardiner, uppsatta på klasssikt 1700 tals sätt.
2013_augusti_Norra sovrummer klart

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt, Utvändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − elva =