Storpyssel i februari

Redan i början av januari inhandlades ett antal buntar med 28mm massivt furugolv. Paketen uppackades och lades ut på golvet i salongen för att torka. Man får passa på när trycket på vår salong inte är så stort. Efter jul och nyårskalaserna  och andra släktträffar är en sådan bra tid. Detta sagt som inledning till det stora pysslet under febrauri och en biit in i mars, nämligen att lägga ett nytt golv i det rum som vi kallar för afrika rummet. Det är alltid spännande att se vad som döljer sig under när man börjar ett sådant här projekt. Bort med en gammal linoliummatta, bort med massonit. Där kom ett spontat golv fram, men i sådan kvalite att vi beslutade att ta bort det helt. Bla. för att inte bygga på med 3cm golv.

Som fylle i bjälklaget fann vi sand, jord, sågspån och lite av varje. Storpysslet bestod i att optimera användningen av golvbrädorna. Rummet är nämligen 4,20 långt och brödorna 3,80, så det gäller att utnyttja brädorna väl. Hänsyn måste och tas till var stockarna ligger. Et gammalt hus har alltid sina sidor  eller skall vi säga sina lutande golv i det här fallet. Ibland bled det svårt att få ihop golvbrädorna. Då fick Kjell ta till lite list, som att dra fast en stämbräda i bjälkarna och spänna med en rejäl tving.

men till slut blev det klart, med egentillverkade golvlister och allt. Här ser ni också varför rummet kalls afrikarummet. En del av inredningen fattas fortfarande eftersom det kommer att bli en del rokader med våra möbler längre fram.

I övrigt blev det en del arbete i trädgården. Framförallt med att beskära fruktträden- i varje fall de som skall beskäras på vintern. För at få det lite bevämare vid klippningen använder Kjell delar av vår byggnadsställning. Med en liten hemmabyggd vagn kan man enkelt transportera ställningen mellan de olika fruktträden.

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt, Trädgård, Utvändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =