Västra rummet

Vädret i januari var ju inte det bästa. För att pigga upp tillvaron började Kjell med att renovera det västra rummet (på 2:a våningen) . Först åkte den gamla linoliummattan bort, därefter massoniten på golvet. Och vips hade vi ett gammalt brädgolv framme. Inte originalgolv, men ändå tillräckligt bra för att vi skulle bestämma oss för att behålla det och måla det i vår standard golvfärg- i mellangrå färg (S-4005-Y20R).
2014_jan_golvet i västra_rummetAtt ta bort de gamla och mycket torra golvlisterna krävde lite tålamod. Ändå sprack några stycken. De fick limmas senare i processen. Våra funderingar och försök att hitta lämplig tapet, ledde oss till att sätta bröstpanel på väggarna. Det är mycket lättare att hitta tapet som bara skall täcka övre delen av väggen. Rent historiskt är det också rätt att använda bröstning.
2014_feb_bröstpanel
N
ågra av alla tapetprover som vi lånade hem för att testa.
2014_feb_dax_för tapetval
Under tiden som vi väntade på de beställda tapeterna, blev det tid för att slipa och måla golvlister. Sätta upp all bröstpanel samt att tillverka överlist till panelen. Listen fräste Kjell till av överblivna golvbrädor.
2014_feb_målning2014_feb_tapetsering Och i mitten av februari blev det klart. Då hade  också den gamla furusängen målats om i en annan av våra standardfärger- en varmgrå färg (S-3005-Y20R). Bröstpanel är målad med kulören shi-take (ungefär S-1005-Y40R.
2014_feb_sovrummet klart

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 11 =