Fågelholkar och en drivbänk.

Det kommer att dröja lite innan de stora projekten drar igång. Svårt att få tag på duktiga rörläggare, arkitekten måste rita klart carporten, Kjell måste bli frisk från förkylningen mm. Men några aktiviteter har vi ändå hunnit med. Första exemplet är en drivbänk. Orangeriet räcker inte till när det gäller att driva upp plantor. Därav det lilla drivbänkssprojektet, som tog 2 dagar. Först valdes den mest skyddade och soliga platsen ut. Grässvålen grävdes bort. Lecablock lades som fundament. Diverse ”fådda” fönster letades fram. Efter visst mätarbete blev det klart vilka fönster som skulle väljas. ( det finns många kvar för kommande projket) Här började det.

Och så blev det. Fiberduk i botten, sedan sand och överst ny jord.  Drivbänken- eller skall man snarare kalla det för ett minidrivhus- har måtten 80 x 220 cm och en höjd av 120cm. Mittdelen utgörs av en fönsterkarm till ett 2 luftsfönster. Detta kommer att användas som ”dörrar” samt för ventilation längre fram på senvåren/sommaren.

Eftersom våren är tidig har många vårfåglar  redan anlänt.  Således dax för att göra rent fågelholkarna och sätta upp nya. Här ses Helena komma med ett lass.

Och så här kan det se ut från ett fågelholksperspektiv.

Den ”lilla” dammen är ca. 125 kvadratmeter stor.

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 4 =