Växthus, Orangeri, bakstuga och badrum mm.

23 februari blev det premiär för fika ute i fikahörnan. Inte ens jacka behövdes. 20 snödroppar, 2 vintergäck och några små penseer gjorde Kjell sällskap. Härligt!

Sol och 6 grader varmt stimulerar till full aktivitet. Dax att ta tag i växthuset, eller hur?

Röjning i växthuset och klippning av vinrankorna är nu klart, liksom vinbärsbuskarna.  Äppelträden är på gång. Byggställningen är ihopmonterad och på plats för att underlätta klippningsarbetet. ( se bloggbild från mars 2011)

I övrigt under januari och februari har det startats lite projekt. Men först lite status för bakhusprojektet:

En fråga som infann sig direkt efer att bakstugan hade tömts och erternittaket var borta,  vad skall vi göra med det gamla avloppet och vattenröret. Skall allt bort eller?  Måste bestämmas innan nytt golv lägges.  Det gamla tvättkaret (till höger) är nu borta. Förmodligen kommer vi att ta bort det gamla betonggolvet. Mycket jobb återstår!

Projekt-Orangeri: Arkivet, som vi hittills mest använt för att spara barnkläder och extra stolar, kommer att göras om till ett orangeri. Bra att ha ett ställe som är lagom varmt under vintern, så att vi kan förvara citronträd och andra frostkänsliga växter. Några av våra växter överlevde inte de kalla vintrarna 2010-2011 när det stod i växthuset- trots att de hade bubbelplast om sig. Därför orangeri! Efter tömning av arkivet installerade Kjell lysrör, elkontakter och timer i taket. Allt för att kunna få extra ljus när så behöves.

Så här blev det, med växtlampa, timer, lysrör, extra kontakter och strömbrytare.

Projekt- Badrum: Det gamla badrummet ( på andra våning) från 1964  skall nu byggas om. Första moment var att ta bort duschkabinen, en del av vägg och golvbeklädnanden för att kunna inspektera om det uppstått några vattenskador under de nästan 50 åren som badrummet varit i bruk. Det såg förvånasvärt bra ut. Vid golvbrunnen var det lite fuktskador. Notera hur skivorna var monterade, med dubbelhäftande tejp. Skarvarna hölls ihop med en plastlist.

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt, Uthuset. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − åtta =