Badrumsprojektet växer

Under senare delen av augusti blev badrummet och det nya hobbyrummet klara, ja så gott som. Nu väntar vi på de beställda badrumsmöblerna. ( bilder kommer snart..)  Annars är allt klart. Fast nu har projektet spridit sig till kringliggande rum, allt som allt 7 rum- om man räknar in källaren.  Och det finns naturliga förklaringar, men vi tar det bit för bit. När alla skivor på väggarna och taket i allrummet var nedtagna, visade det sig att det fanns en bra pärlspont bakom, sånär som vid trappan där det saknades. Det fick bli första steget i återuppbyggnaden, att isolera och sätta ny panel.

I trappan hittade vi rester av en gammal tapet, som varit direkt limmad på det liggande timret.

Och själva trappan såg ut så här efter borttagning av alla skivor.

Och så här såg det ut efter att den gamla linoliummattan tagits bort och målningsarbetet kommit en bra bit på väg.

Många olika rum och olika områden målades mer eller mindre samtidigt. Det blev mycket att hålla ordning på. Grundfärg för snickeri, grundfärg för linoljemålade delar, takfärg, täckfärg i 3 olika kulörer. 

När allt målningsarbete blir klart skall vi byta golvet. Och för att veta hur mycket golv vi skulle köpa, var det dax för nästa utökning av projektet. Delar av golvet i norra sovrummet (det s.k. biskopsrummet) måst undersökas. Som tur var fanns det ett gammalt plankgolv under. Detta skall så småningom tas fram, så vi slipper att lägga nytt.

Det gamla plankgolvet slipades förmodligen någon gång under 1950-talet. Därefter lades en papp och ovanpå en linoliummatta (brunrandig). Senare har det lagts på en masonit och på den en ny linoliummatta (blåaktig). Nu skall allt bort.

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 11 =