Lite vårvinterarbete

Lördagen 16 mars vände äntligen vinden till västlig- från nordost som har dominerat i över 3 månader. Värmen kom och med den staren. Dagen därpå kom också sädesärlan.
I avvaktan på att vårarbetet skulle komma igång på allvar gjordes de sedvanliga beskärningar av bärbuskar och fruktträd. Städning i växthuset, lite avverkning i skogen- i och med att vi nu har kakelugn så behövs lite ved. Städning och viss ombyggnation i källaren efter vinters alla inneprojekt. Det blir lätt lite stökigt i förrådsutrymmen såsom en källare. Fullt i källaren

Några delar av vårt gamla hyllsystem kom till användning. (Om det är någon som behöver delar till hyllsystemet, hör av er )
ordning i källaren

Efter några dagars värme i slutet på mars gick det att gräva. Vi började med japan trädgården- ja projektet är igentligen Helenas men grovjobb vill hon gärna ha hjälp med. Här skall gången fortsätta. Japanska trädgården

Och hur gick det med rapprenoveringen? Jo leverantören tog sitt fulla ansvar! Bra Lundbergs! Nya hellimmade eksteg levererades. 3 dagars arbete att bryta upp den redan färdiga trappan och limma/skruva fast de nya stegen (15mm) .

 

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − ett =