Mycket trädgårdsarbete

I början av Juli var det dax för att ta hand om fläderblommorna och göra saft samt ”cider”. Vi gör satser på 25 liter och det kan bli 3-4 stycken på en säsong. Karin bereder under solseglet.

För att få det något varmare i hönshuset till vintern isolerade vi muren på uthusets  södersida. Isoleringen byggde 8 cm och därför fick vi regla upp och sätta en ”offerbräda”  under klädseln. Utanpå isoleringen men under brädan satte vi Steni skivor. Nedan visas resultatet.

I början av sommaren köpte vi 3 lass – vardera på 16 ton- med makadam, sten och sand för diverse projekt.

Bland annat använde vi sand (0-8 mm) för att göra iordning runt våra odlingsbäddar. Allt för att få det mer lättskött.

I och med våra funderingar på att göra iordning bakstugan fick vi iden att renovera det gamla skåpet som stog i bakstugan.Det visade sig att det var maskstunget nertill så Kjell fick göra en ny sockel innan målning och inflyttning till det förnyade lekrummet

.

Som en konsekvens av inflyttning av skåpet flyttade vi Karins arbetsplats till det nu gemensamma arbetsrummet i norrläge. Städning, sortering av gamla papper, flytt av datorer, ombyggnad av nätet mm tog nästan 2 veckor, men lekrummet – och gästrummet med bäddsoffa-blev ljust och fint..

Ett annat inomhusprojekt var att göra ett scrapping bord till Helena. 2 stora björkskivor sättes fast med gångjärn i en fastskruvad 2 x 4 tums regel. Ben som snedsågas och förses med gångjärn så att borden kan fällas ner och hänga fritt utmed väggen. I och med att benen är snedsågade lutar bordet mot scrapparen- i lämplig ståhöjd- och så kommer benen  in något, så att man inte slår i med fötter eller knän.

Men mest blev det trädgårdsarbete i Juli. Då och då blir man påmind av närheten till naturen – vissa skulle säga skogen. Fjärilar,

trollsländor (bla. den blågröna mosaiksländan), ormar (hasselsnok, kopparormar, snok ) . Här syns en av de 2 hasselsnokar som vi har i husgrunden.

Det här inlägget postades i Invändigt, Trädgård, Uthuset. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − åtta =