Operation, trasig traktor, tidig vår mm.

I och med Kjells ljumsbråckoperation i mitten av april och de restriktioner som kom med den att inte lyfta tunga saker, så blev en del saker inte gjorda. Och detta under 5 veckor! Annars gick operationen, gjord på Kungälvs sjukhus och dagkirurgiavdelningen väldigt smidigt! Men restriktionen medförde att morfardagis fick stänga 2 veckor. Sen var den i full gång igen. Ett gammalt segel- som Karins morfar har haft till sin fiskebåt- blev till ett tält över borgen.
Morfarsdagis verksamhet

I mitten av april genomfördes ett produktionsstopp  hos Ingrids arbetsgivare. En hel del renoveringar skulle genomföras och detta medförde extra långa arbtesdagar. Därför blev det lite extra öppet på morfardagis. På eftermiddagarna kunde också mormor hjälpa till. Nytta med nöje är ofta ett tema på prästgården. Alla får hjäpa till. Här tömning av ogräs på brasan. Och som synes var gräset inte klippt pga. trasig traktor.
Albin hjälper mormor med ogräs

Och appropå gräsklipparen, här syns Helena köra klipparen för första och sista gången- några minuter innan den helt la av och Kjell tappade tålamodet.
Helena klipper med traktorn

Denna vår har det varit sällsynt många problem med våran gräsklippartraktor- knappt 4 år gamla Yard-Man. Lägg därtill att den lokala service leverantören inte klarade av att ge en tillräcklig bra service, så blev vi till slut tvungna att byta in den gamla traktorn och köpa en ny ( hos ny leverantör).

Den tidiga våren medförde att de första rabarberna kunde skördas under maj.
Tidig_rabarberskörd_2014
Också ogräset i växthuset tog fart. Lite praktiskt arbete samtidigt som barnbarnen tas om hand.
Rensning i växthus med Leija o Anton Och mycket arbete med att beskära buskar, sätta nya stöttor för buskar och träd, rensa ogräs, flisa grenar och ris, röja upp runt dammen , mm. Men det är ju inte så mycket att visa i bild. Det årliga kosläppet av grannens kor är däremot alltid intressant.
Kosläpp 2014

 

 

 

 

Och vad tittar dom på ?
Korna 2014

 

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =