Vårprojekten: badrum och förråd/carport.

I mitten av april blev Kjell äntligen av med alla (4  raka) förkylningar. Nu blev det åka av. Mycket tid att ta igen. Det blev många parallella aktiviteter. Men vi tar det i från början och börjar med badrumsprojektet på övervåningen.

Badrumsprojektet fas I: Badrummet byggdes 1965 och har inte ändrats någon gång. På senare tid har det varit besvärande luktstörningar, så något måste göras. Projekteringen har pågått i nästan ett år. Ett antal besvärliga frågor måste finna sina lösningar. Här några: var går avloppet på andra våningen, hur kommer man åt det?.  Hur tjock är muren i källaren där avloppet kommer ner? Hur kommer man åt att förstärka golvet- om klinker o kakel skall användas?

Så här var standarden i ett badrum på 60-talet. Våtrumsmatta på golvet. Laminatskivor på väggarna, fästade med dubbelhäftande tejp och skarvade med en plastlist. Men det har fungerat. Inga fuktskador hittades.

På en dag hinner Kjell riva ner porslin, mattor, laminatskivor, tjärpapp. Sedan var det bara att ta sig an golvet och väggarna. Rivningen av gjutjärnsavloppet

gjordes med en handslägga. Ett 20-tal hårda slag och rören sprack.

Förråd/carport fas I: 25 april 09.50 ringer Håkan – från firman Bröderna Gustavsson i Släbo- och frågar om det går bra att börja med markarbetena för förrådet/carporten. Och svaret blev ja. 20 minuter senare var alla maskiner på plats och arbetet i full gång. Ett lass med 16 ton makadamm fanns hemma sedan tidigare.

Något senare såg det ut så här:

dvs. klart för att sätta gjutform.

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt, Uthuset. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fjorton =