Badrumsprojektet växer.

Badrumsprojektet fas II: Rivningen av det gamla avloppssystemet fortsätter. På vissa ställen är det hål i gjutjärnsrören. Det var alltså det som var orsaken till luktstörningarna. Tack och lov så fann vi inga fuktskador. Avloppssystemet revs med början från badrummet, ut genom trossbotten, genom 1 vägg ner genom trossbotten, bakom en blindgarderob i Kjells kontor, ner genom nästa trossbotten och till sist genom den kraftiga källarmuren.  Efter viss efterforskning- med lite provborrningar- visade det sig att källarmuren varit demonterad en gång förrut, i samband med  att badrummet byggdes 1965- och därefter reparerad med tegelsten. Så att öppna igen var inte så svårt trots allt! Efter 2 dagars arbete och utbärning av tunga gjutjärnsrör var så äntligen avloppssystemet borta.
Rivningen av badrummet fortsatte och nu blev det öppet till ”utevinden”, dvs mer eller mindre utomhusklimat. Tur att våren hunnit komma.

Innan väggen revs flyttades stgen upp till vinden, en dörr till utevinden, från västra rummets förmak, flyttades för att skapa utrymme till ny plats för stegen. Nu är det dax att bryta upp golvet, för det måste till nya golvskivor, enligt snickaren som anlitas för nybyggnationen av badrummet.

Det visar sig då att trossbotten är uppbyggd i 2 lager. Sågsån med spontade bräder liggandes löst mellan golvbjälkarna. Någon som har en ide’ om varför det är på det viset?

Efter tömmning av trossbotten och noggrann städning, börjar snickarna sitt jobb. Efter en kort tid är stommen klar. Eftersom alla väggar och golv är sneda på ett eller annat sätt krävdes det att regla upp för nya väggar och ett nytt  golv. Särskilt viktigt om man skall ha kakel på väggarna.
Det nya badrummet bli större och får en annan form och med ingång från en ny hall. Därför måste ett ny öppning tas upp och i samband med det visade det sig att det fanns gammal pärlspont bakom tapet o masonit. Det blev startskottet för ännu ett biprojekt.

Några timmar senare- och sent blev det eftersom Kjells arbete måste ske när snickarna har gått för dagen. Här ser man kartongen och annat efter rörmockaren som nu också har börjat jobba i projektet.

Det här inlägget postades i Huset, Invändigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 2 =